Koi Princess

Slottipelejä on tehty lähes kaikista kuviteltavissa olevista aiheista ja etenkin viihdeteollisuuden hahmot seikkailevat monissakin peleissä. Animeslotteja ei kuitenkaan ole liiaksi asti olemassa. NetEnt peliyhtiön Koi Princess pyrkii korjaamaan tätä epäkohtaa.

Manga- tai animeslotin voisi kuvitella sisältävän neonvärejä, jättiläisrobotteja, näyttäviä räjähdyksiä ja supersankareita. Koi Princess edustaa kuitenkin tyylipuhdasta Hayao Miyazakin tyylistä animea, jonka rauhalliset värit ja ikiaikainen japanilainen perinnemusiikki luovat eteeristä tunnelmaa.

Pelin verkkaisen ja rauhallisen tunnelman voisi kuvitella sopivan huonosti slottipeliin, joten näitä elementtejä sovittavan Koi Princess pelin kanssa onkin ryhdytty kunnianhimoiseen hankkeeseen.koi princess

Tietoa pelistä

Koi Princess on viiden rullan ja 20 voittolinjan slotti. Pelissä on valittavissa 10 eri panostasoa ja kolikon arvon voi valita 0.01 ja 1 euron väliltä. Kierroskohtainen maksimipanos on 200 €. Bonuksia Koi Princess tarjoilee varmasti voittavien ilmaiskierrosten, overlay wildien ja erillisen bonuspelin muodossa. Osa ominaisuuksista tulee käyttöön ainoastaan panosta vaihtamalla ja osa ilmestyy itsestään pelin aikana.

Pelin symbolit edustavat tyypillistä japanilaista perinnettä. Voitot ovat sangen niukat, pelin parhaiten maksava symboli antaa ainoastaan 400 kolikkoa, Wild-symboleilla saatavan päävoiton ollessa 500 kolikkoa. Vastaavasti bonuksia Koi Princess tarjoilee senkin edestä. Satunnaisesti ilmestyviä bonuksia ovat 5-hit, Random Wilds, Wild Reels ja bonuspeli. Osa bonuksista vaatii sen, että pelaaja pitää ”Bonus Bet” ominaisuutta aktivoituna. ”Bonus Bet” lisää bonusten ilmestymisen todennäköisyyttä ja antaa mahdollisuuden voittaa joitakin ainutlaatuisia bonuksia, mutta samalla se tuplaa kierroksen hinnan.

5-hit bonus antaa pelaajalle yhden ilmaiskierroksen, joka takaa pelaajalle täyden viiden symbolin voiton. Random Wilds antaa myöskin yhden ilmaiskierroksen, jonka aikana ruudulle tulee neljästä yhdeksään wildiä. Wild Reels antaa yhden ilmaiskierroksen, jonka aikana 2 – 5 rullaa muuttuvat koko rullan peittäviksi ”Overlay Wild”-symboleiksi.

Koi Princess bonuspeli

Bonuspeliä pääsee kokeilemaan saamalla 3 kappaletta scatter bonussymboleita. Mikäli pelaaja saa kaksi bonussymbolia ja kyseinen kierros voittaa, myös näköalueen ulkopuolella olevat rullat lasketaan mukaan bonuspelin aktivoitumista varten. Bonuspelin palkintoina ovat varmasti voittavat ilmaiskierrokset, wild reels ilmaiskierrokset, mahdollisuus pyöräyttää bonuspyörää ja erilaiset kolikkovoitot.

Varmasti voittavien ilmaiskierrosten aikana pelaaja saa 10 ilmaiskierrosta. Jokainen kierros voittaa varmasti vähintään yhtä suuren voiton kuin edellisellä kierroksella saatu voitto. Ensimmäisellä kierroksella tuleva voitto on vähintään 20 kertaa pelatun kierroksen panos.

Wild Reels ilmaiskierrokset antavat 10 ilmaiskierrosta, jotka toimivat samaan tapaan kuin tavallisessakin pelissä voitetut Wild Reels kierrokset.

Bonuspyörä on 3-osainen onnenpyörä, jonka jokaisessa osiossa on 12 saraketta. Sarakkeista löytyy kertoimia voitoille. Lisäksi onnenpyörästä löytyy erillinen kerroin, joka tuplaa jatkossa siitä saatavat voitot. Tarjolla on myös jackpot, joka antaa hulppean 250x kertoimen onnenpyörästä saaduille voitoille. Onnenpyörän pyörittämistä voi jatkaa, kunnes osut ”rosvosektoriin”, joka lopettaa bonuspelin.

Koi Princess pelin teoreettinen palautusprosentti on 96.00 % silloin kun ”bonus bet”-ominaisuutta ei ole aktivoitu ja 96.23 % silloin kun ominaisuus on aktivoitu.

Lopuksi

Koi Princess edustaa hieman poikkeavaa slottipeliä. Peli on mukavan hidastempoinen ja rauhallinen. Pelin haalea grafiikka on suorastaan unettavaa ja harmonisen äänimaailman rikkovat ainoastaan voittojen äänet. Animehenkiset slottipelit eivät sinänsä ole ennenkuulumattomia, mutta Koi Princess vaikuttaisi olevan ensimmäinen vakavammin japanilaiseen kulttuuriin suhtautuva peli. Muut animeslotit ovat enemmänkin jonkinlaista parodiaa. Pelistä tuleekin mieleen 80-luvun animeklassikot, eikä niinkään nykyiset ällösöpöt tai ylitsevuotavan toiminnan täytteiset animesarjat.

Samasta syystä Koi Princess varmasti jakaakin tunteita pelaajien keskuudessa. Uskoisin pelin löytävän vankimman käyttäjäkuntansa sellaisten pelaajien keskuudesta, joilla on jotain edeltävääkin kokemuspohjaa japanilaisesta viihteestä.